Tandlægeskræk

Som små elsker mange at gå til tandlægen. Man får lov at ligge i den sjove stol, der kører op og ned, og man får en lille gave, når besøget er slut. Om det er de manglende små hoppebolde, der ændrer situationen, når man bliver voksen, er ikke til at sige – men faktum er, at rigtig mange kommer til at lide af tandlægeskræk, når de bliver ældre. Her på bloggen har vi sat os ned med den anerkendte TandLæge Mariam Jabeen fra Valby i København.

Grundene til tandlægeskræk kan være mange. Man kan have haft en dårlig oplevelse med en tandlæge, eller man kan frygte, at tandlægebesøget vil bringe smerter med sig. Uanset grunden er frygten i orden – den kan tages hånd om og afhjælpes på forskellige måder. De fleste tandlæger er meget vant til patienter, der ikke er trygge ved situationen og klar til at handle derefter.

behandling af tandlægeskræk

En faktor der for mange udløser tandlægeskræk, er økonomien bag. Skræmmer den kommende regning dig, så tal med din tandlæge. Mange steder vil de være villige til at opdele betalingen, hvis du har problemer med at betale det hele på en gang, ligesom de kan hjælpe dig med at undersøge, om behandlingen på nogen måde kan gøres billigere. Du kan med sikkerhed finde fantastiske tandlæger i Valby 2500, som vil gøre alt for at din regning bliver så overskuelig som muligt.  Er det det økonomiske perspektiv, der er den største faktor til din tandlægeskræk, kan du med fordel melde dig ind i Danmark, så du har en økonomisk sikkerhedsline, hvis dine tænder begynder at gøre oprør.

Fortæl din tandlæge, at du er bange, allerede når du bestiller tiden, for så kan vedkommende tage hensyn og sætte ekstra tid af til dig. Undersøg eventuelt, om din tandlæge tilbyder musik eller film samtidig med behandlingen – distraktionen ved dette kan for mange virke beroligende. Snak med din omgangskreds om, hvorfor du er så bange for at gå til tandlæge, og tag evt. en nær ven, kæreste eller ægtefælle med dig. At vide der sidder en og venter, mens du er inde ved tandlægen, kan både skabe tryghed og måske endda en ro, fordi du kan glæde dig til at se vedkommende efter behandlingen.

Bed tandlægen om at forklare alt, hvad vedkommende laver i din mund, og hav en aftale om, at du kan lave et tegn, hvis du har spørgsmål eller brug for pause. Sørg for at passe de regelmæssige konsultationer hos tandlægen, så det til sidst bliver en vanesag og ikke en kamp, hver gang tandlægen skal tjekke dig. For det at gå til tandlægen kan være den rene luksus – men det kræver både din og tandlægens vilje, for at du kan nyde det.

Tandlæge Mariam Jabeen
Valby Langgade 28
2500 Valby
Tlf: 36 16 06 62

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *