Tandblegning

Et skinnende hvidt colgate-smil ser godt ud på billeder, og det giver et godt og sundt førstehåndsindtryk, når du møder nye mennesker i din hverdag. Det er således især af kosmetiske grunde, at de fleste danskere forsøger at holde deres tænder hvide og pæne med tandbørsten. Hvis dine tænder alligevel er blevet misfarvede, så kan din tandlæge heldigvis hjælpe dine tænder i en hvid retning ved hjælp af tandblegning.

Hvad er en tandblegning?

En tandblegning er en metode, som tandlæger bruger til at gøre misfarvede tænder hvidere. På samme måde som hår kan afbleges ved hjælp af brintoverilte, er det også muligt at gøre tænder hvide med kemikaliet brintoverilte. I Danmark har tandlæger udført tandblegninger med kemikalier siden 1989, hvor amerikanske tandlæger har foretaget behandlinger i snart 50 år. Hos din tandlæge i København K kan du få en tandblegning, så dine tænder bliver skinnende hvide. Ved dit første besøg hos klinikken, vil der blive taget et aftryk af dine tænder og herefter fremstillet en skinne, som er skræddersyet til dit tandsæt. Skinnens funktion er at tilføje blegemidlet til dine tænder og blegetiden varer typisk 1-2 timer fordelt over et par gange. Rosenklinikken er en tandlæge ved Nørreport station i Indre By som har erfaring med tandblegning. Når du kontakter dem, er det en god idé at begynde med en dialog med klinikken omkring priser og forløb, inden du kaster dig ud i en afblegning.

sunde tænder

 

Derfor får du misfarvede tænder

Der kan være flere grunde til, at dine tænder bliver misfarvede. Det kan ske indefra selve munden på grund af tandens nerve. Eller der kan være tale om misfarvninger udefra, hvilket er betydeligt lettere at behandle for tandlægen og oftest også er den type misfarvninger, som er til størst kosmetisk irritation for patienten. Eksterne misfarvninger i tænderne kan skyldes farvestoffer fra mad og drikkevarer såsom kaffe, te og rødvin. Det kan også være på grund af cigaretter eller slik såsom lakridser. Dertil har tændernes alder også en betydning for deres farve. Når vi bliver ældre, bliver vores tænder automatiskmere gule og grå, hvilket skyldes naturlige processer. Her kan det dog diskuteres, hvorvidt der er behov for tandblegning, da det ofte virker meget unaturligt, hvis ældre personer har alt for hvide tænder. Hvis du har behov for et hvidt tandsæt, så kan din lokale tandlæge i København K hjælpe dig med professionel vejledning.

 

Rosenklinikken
Rosenborggade 2, 2 tv
1130 København K
Tlf: 33 14 31 88

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *