Slip af med din tandlægeskræk

Selvom stort set alle danskere godt er klar over, hvor vigtigt det er, at de jævnligt besøger deres lokale tandlæge, er det langt fra alle, som rent faktisk overholde dette. En af de mest almindelige årsager til, at danskerne ikke får behandlet deres tænder, er, at de lider af tandlægeskræk. For mange mennesker er deres skræk for tandlægen nemlig så stor, at den kan sidestilles med en decideret angst. Der er derfor ikke noget at sige til, at de for alt i verden forsøger at undgå deres tandlægebesøg. Desværre medfører manglende tandbehandlinger dog ofte, at ens tænder ikke får de nødvendige behandlinger, hvorfor de tager skader. Dette er både smertefuldt samtidig med, at det kan ende ud i meget store tandlægeregninger. Lider man af tandlægeskræk, er det derfor vigtigt, at man finder en løsning på sit problem. I samarbejde med tandlægeklinikken “Charlottenlund Tandlægerne”, som er en tandlæge placeret tæt ved Gentofte, vil vi i denne artikel derfor gennemgå, hvad man selv kan gøre for at modarbejde sin tandlægeskræk.

tandlægeskræk - tandlæge

Find den rigtige tandlæge
Lider man af tandlægeskræk, er det rigtig vigtigt, at man finder en tandlæge, som har speciale i at behandle patienter, der lider af tandlægeskræk. Dette vil medføre, at tandlægen ved, hvordan de bedst muligt får dig til at slappe af, og de vil have forståelse for, hvor vigtigt det er, at du får grundig information om selve behandlingsforløbet. Derudover vil du også være sikker på, at tandlægen har de mest moderne og effektive bedøvelsesmetoder. Derudover er det også en stor hjælp for mange patienter, hvis tandklinikken har et behageligt og hyggeligt venteværelse, hvor man nemmere kan slappe af inden sin behandling.

Tal med din tandlæge
Patienter med tandlægeskræk har oftest helt urealistiske ideer om, hvor slemt det egentlig er at gå til tandlægen. Det betyder, at deres frygt således oftest ikke bunder i, hvordan det reelt set er, at gå til tandlæge. De fleste patienter, fortæller Charlottenlund Tandlæger fra Gentofte, er eksempelvis ekstremt bange for selve smerten under tandbehandlingerne. Faktum er dog, at der i dag findes så effektive bedøvelsesmetoder, som gør, at smerten under en tandbehandling for det meste vil være minimal. For at få aflivet disse bange anelser, vil det derfor være en rigtig god idé, at tale med sin tandlæge om sine bekymringer, således at tandlægen har mulighed for at forklare, hvordan det i virkeligheden forholder sig.

Tag en ven med i hånden
Endnu et god råd, som hjælper på rigtige mange patienter, er at tage en god ven eller et familiemedlem med til sin tandbehandling. På den måde har du en person, som du føler dig tryg ved, som kan berolige dig før, under og efter selve din behandling. Derudover vil din ven også have mulighed for at sørge for, at du rent faktisk overholder din behandlingsaftale.

Vi håber, at ovenstående kan hjælpe dig med din tandlægeskræk, således at du kan have sunde og raske tænder i mange år endnu.

Charlottenlund Tandlægerne ApS
Jægersborg Allé 19
2920 Charlottenlund
Tlf.: 39 63 89 26

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *