Skaterkonkurrencer

Synes du helt ærligt, at det er for galt, at det kun er din mor, der klapper af dine kickflips? Vil du gerne fremvise din ollie, når andre ser det, for det er det, du er allerbedst til? Så er det ganske forståeligt, og der er heldigvis en ganske simpel løsning, der måske endda kan indkassere dig en præmie eller to – du kan ganske enkelt deltage i skaterkonkurrencer. Vi guider sammen med den mest foretrukne skateboard shop til, hvordan du kommer i gang med skatekonkurrencer.

ollie

Copenhagen Skatepark afholder ofte konkurrencer, og her er den fordel, at konkurrence holdes på alle niveauer. Så er du barn eller bare helt grøn, kan du stadig deltage, og du kommer hverken til at blive ydmyget eller buhet ud – de andre vil være på samme niveau som dig. Hvert år er der en meget stor skatekonkurrence med en præmiepulje på flere tusinde kroner. I år var præmiepuljen på 25.000 kroner, hvor man kunne vinde alle mulige skaterrelaterede præmier.

En anden årlig konkurrence er ”Kongeflippet”, som holdes hver eneste år i Fælledparken. Dette er, som navnet måske antyder, en konkurrence i trickskating. De fem bedste tricks kåres, og konkurrencen har til formål at understøtte skaterkulturen generelt.

Der har tidligere været en konkurrence i Fælledparken kaldet ”Prygl i Parken”, hvis primære fokus var at have en kæmpe fest sideløbende med skaterdiciplinerne. Om konkurrencen kommer til at blive gentaget, er stadig uvist.

Kommer man ikke fra København, kan man tage til Aarhus, hvor der hvert år afholdes ”Game of S.K.A.T.E”, hvor man kan vinde helt op til 3000 kroners kolde kontanter.

Der findes i Danmark i omegnen af 28 skaterforeninger, så har man selv en ide til en skaterkonkurrence, kan man med fordel alliere sig med en forening, der kan hjælpe en med at planlægge og afholde konkurrencen. Her kan man for eksempel sætte en dyst op imellem forskellige skaterforninger, så man kan finde mesterene på sin ø eller lignende. Man kan også udvælge en bestemt CD, der skal laves et skateprogram til, hvis man gerne vil fokusere på den mere kunstneriske side af sporten. Endelig kan man holde et løb, hvor man for eksempel sætter en distance på 10 kilometer, og så gælder det om at komme til målet først på sit board eller sine skøjter. Det kræver dog tilladelser fra politiet at gennemføre. Hvis du elsker et helt bestemt trick, kan du også afholde en konkurrence specifikt i det. Få alle dine venner til at lægge lidt penge eller en lille præmie, og så dyst mod hinanden – så er der lige pludselig en god pulje til både 1., 2. og 3. præmien.

BNA Boardshop
Søndre Jernbanevej 14
3400 Hillerød
Tlf: 20227747

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *