Sådan vælger du den rigtige tandbørste

Først og fremmest skal du vide, hvornår du skal have en ny tandbørste. Og her taler vi selvfølgelig ikke om, hvis du har tabt den i toilettet på det helt forkerte tidspunkt eller glemt din toilettaske, da du var på besøg hos svigerfamilien i Jylland. Vi taler om, når du kan se med det blotte øje på din tandbørste, at den skal udskiftes. De grundige TAndlæger på christianshavn fortæller, at det for både manuelle og elektriske tandbørster er ganske simpelt: Du skal udskifte den, når børstehårene begynder at stritte.

flour behandling

Vi har allerede i det ovenstående været inde på, at der findes både manuelle og elektriske tandbørster. Det er her, det første valg skal træffes, når du skal vælge en tandbørste. Hvad er du til? For nogle er det godt med en elektrisk tandbørste, især for ældre og personer med fysisk handicap som gigt i hænder eller fingre. For andre er det ubehageligt med en summende fornemmelse, og de vil foretrække en gammeldags, manuel tandbørste. Begge valg er fine, for undersøgelser viser, at begge slags tandbørster kan være lige effektive mod huller og isninger, hvis de benyttes korrekt.

Er du på udkig efter en elektrisk tandbørste, er der flere ting, du skal holde øje med. Der kan være et hav af forskellige børsteindstillinger, nogle er gode til specielt følsomme tænder, andre sælger sig på at give dig hvidere tænder, og massagefunktion til tandkødet kan også være indbygget. Du kan få elektriske tandbørster med tryksensorer, som advarer mod for hård børstning, eller med digitale påmindere, der fortæller, når du skal udskifte børstehovedet. Overvej derfor dine behov, og hvad du har brug for, inden du går ned i butikken. Her vil de også kunne vejlede dig i, om du skal have oscillerende-roterende eller sonisk teknologi i din tandbørste.

Så er det straks mere simpelt med den manuelle tandbørste. Her skal du kigge efter et blødt børstehoved, da for mange tandbørster simpelthen er for hårde, hvilket kan skade tandkødet og lave sår. Det kan også betyde, at tandkødet trækker sig tilbage, hvilket blotter tandbenet og giver adgang til slibeskader, hvor madrester og bakterier kan sætte sig fast. Børstehovedet må ikke for stort, for du skal kunne komme helt ind til de bageste tænder i munden og rengøre dem ordentligt. Overvej måske en tandbørste, der er smallere i spidsen og dermed lettere kan komme ind bagved. Endelig er det vigtigt, at tandbørsten har et godt greb. Pas på med tandbørster, der kan bøje for meget – det kan få dig til at trykke hårdere med dem, hvilket kun gør mere skade end gavn.

Tandlægerne No. 68 ApS
Amagerbrogade 68
2300 København S
Tlf.: 32 54 56 74

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *