Kosmetiske behandlinger som en tandlæger foretager sig

Selvom tænderne kun er en lille del af kroppen, betyder de meget for både velvære og selvtillid. En øm tand kan dræne energien og humøret, mens utilfredshed med tændernes udseende kan afholde en fra at møde verden med et stort, bredt smil. Men heldigvis kan både tandpine og mere æstetiske problemer oftest ordnes hos tandlægen ved centrum af Odense. Det gælder både misfarvninger, mellemrum mellem tænderne og tænder, der skal rettes.

Misfarvede tænder

En eller flere kopper kaffe eller te nyder de fleste mennesker dagligt. Men ligesom madvarer og eventuel tobaksrøg sætter også drikkevarer sig gennem årene på tænderne. På den måde kan en helt almindelig livsstil resulterer i misfarvede tænder, som kan skade ens velbefindende i det daglige. Men hvis du er en af dem, der ikke smiler så meget, som du gerne ville, fordi du synes dine tænder har mistet for meget af den hvide glans, er der heldigvis råd for dette. Misfarvninger kan nemlig fjernes ved behandlinger på ned til en time.

Ekstern blegning

Når tænder bleges eksternt, betyder det, at de farvestoffer, der har ophobet sig gennem årene fjernes ved blegning. Blegningen foregår ved at tandkødet beskyttes med en flydende kofferdam. Herefter påføres en form for blege-gel ad flere omgange, og resultaterne viser sig efter kun lidt over en times behandling. Langtidsstudier af tandblegning helt tilbage fra firserne viser, at tandblegning ikke er farligt for tænderne. Den eneste bivirkning, der kan vise sig, er en smule ekstra isninger ved indtagelse af kolde og varme drikke. Det kan tandpasta med et stort fluorindhold ofte afhjælpe. Efter en behandling er det vigtigt, at du ikke spiser farveholdig mad eller nyder tobak de første 48 timer. I dette tidsrum er emaljen nemlig en smule udtørret og derfor særligt modtagelig overfor misfarvninger.

Intern blegning

Tænder kan også misfarves indefra, hvis de for eksempel har været udsat for en blødning ved rodbehandling. Dette kan udbedres ved at lidt af rodmaterialet fjernes og blegematerialet ilægges. Dernæst lukkes hullet midlertidigt med en fyldning. Dette gentages indtil tanden har fået den ønskede nuance, så den passer til resten af tandsættet.

Mellemrum mellem tænderne

Et andet kosmetisk problem mange oplever, er for stort mellemrum mellem tænderne. Det kan nemt føles som om, alle kigger netop på det, når de kigger på en. Medicinsk kaldes problemet diastema, og et simpelt indgreb kan udbedre det. Mellemrummet kan nemlig lukkes uden tandbøjler eller lignende. For eksempel kan en tandlæge bygge plast på siden af dine tænder og dermed lukke hullet. En anden mulighed er at bruge såkaldte facader eller en krone.

 

Se også hvad kosmetisk tandpleje er i denne video:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *