Kiropraktikkens ”knæk”

Mange nærer en udtalt, men ubegrundet, frygt for at gå til kiropraktor, idet de er bange for komplikationer i forbindelse med behandlingen. Dette hænger højst sandsynligt sammen med det faktum, at vores bevægelighed er en af vores mest værdsatte evner, som vi gyser ved tanken om at miste. Ingen har lyst til at ende som en grøntsag, ude af stand til at bevæge en muskel, og derfor er de fleste også noget nervøse ved tanken om at lægge deres helbred og bevægelighed i hænderne på en anden. Men, det er faktisk ganske ufarligt at gå til kiropraktoren. I dette indlæg vil vi sammen med den professionelle kiropraktor på Frederiksberg gøre op med myterne omkring kiropraktik.

smerter i lænd

Før den første konsultation
Mennesker er af princip bange for det ukendte, og derfor er den første konsultation hos en kiropraktor også den sværeste. Som forberedelse til den første konsultation er det en god idé, at lave lidt research, og sætte sig ind i kiropraktorens arbejde. Derudover skal man også tænke på, at kiropraktorerne har gennemgået en femårig uddannelse samt et praktikforløb, så der er altså ikke tale om kvaksalveri, men om veluddannede personer med speciale i bevægeapparatet, som er til for at hjælpe dig.

Manipulation – I den positive forstand
Det kiropraktoren vil udføre på dig kaldes for manipulation, og her er der altså tale om ordet i dets allerbedste forstand. Manipulation er betegnelsen for den behandling, hvor man ved hjælp af en hurtig bevægelse, adskiller led-flader fra hinanden, og derved fjerner ubehag og smerte.

Det frygtede, men virksomme, knæk
Når manipulationen lykkedes, fremkommer der et hørbart knæk, som kan virke skræmmende, første gang man hører det. Et knæk ses jo normalt som et tegn på, at der er noget galt, men i denne sammenhæng er det præcis modsat. Knækket er en positiv lyd, som indikerer, at alt gik som det skulle. Lyden skyldes ganske simpelt, at der inde i leddene findes en såkaldt led-væske med ophobede gasarter, som frigives med en høj knæklyd når leddene løsnes. Den knækkende lyd er altså ikke mere farlig, end den der fremkommer, når man bøjer dybt ned i knæene!

Et mirakuløst resultat
Selvom mange er nervøse, og måske endda direkte bange, inden deres første konsultation hos en kiropraktor, går næsten alle dog derfra med en let og befriende følelse i kroppen, og den oplevelse at deres smerter på mirakuløs vis er blevet fjernet – med bare ét enkelt knæk! Det er ikke unormalt, at patienter må halvvejs bæres ind til konsultationen, for så selv at spankulere ud af bygningen efter behandlingen. Selvom det virker sådan, er der dog ikke tale om magi eller voodoo, men derimod videnskabeligt testede metoder, hvis resultater fremstår lysende klare.

Kiro-fys.dk
Godthåbsvej 129
2000 Frederiksberg
Tlf. 38108190

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *