Hvilken type tag skal jeg vælge?

Tagdækning er faktisk en af de vigtigste aspekter i et hus. Udover fire vægge skal du jo gerne have et tag over hovedet, der kan holde dig tør.
Det kommer måske ikke som den store overraskelse, at udviklingen indenfor tagdækning har taget kraftigt til, igennem tiderne. Det har endda undergået en stor, stor udvikling de seneste to årtier – og stopper næppe her. Udviklingen af nye byggerier er i rivende udvikling, og det betyder også at der bliver bygget flere huse. Det betyder naturligvis også, at markedet og udbuddet af forskellige former for tagdækning er kraftigt intensiveret. Det store udbud af tage kan fodre det sultne boligmarked med nye, gode tagdækningsløsninger. Det betyder ikke kun bedre ydeevne og nye funktioner, nej det betyder nemlig også at man kan forbedre et tags æstetiske udtryk. Der findes efterhånden et rigtigt imponerende udvalg af tage, som du som husejer kan vælge i mellem når du står overfor eventuelt at udskifte dit tag.
I dette indlæg har vi allieret os med eksperterne i tagdækning hos blikkenslagerfirmaet i roskilde, og vil derfra gå i dybden med de to mest gængse muligheder inden for tagdækning.

metaltagplader

Det klassiske opbyggede tag

Hvis man skal tale om en af tagdækningens grand old men, så kommer vi nok uden om det klassiske opbyggede tag. Denne tagtype blev faktisk udviklet for mere end hundrede år siden, og er velrenommeret for sin solide kvalitet. Netop det gode ry som én af de bedste muligheder indenfor tage har gjort, at det opbyggede tag nærmest automatisk bliver en kommende husejers foretrukne valg.
Det opbyggede tag er generelt foretrukket på huse der er placeret tæt på meget traffikerede veje. Grunden til dette er, at membranen på denne type tage generelt er tykkere og stærkere end andre tagtyper. På grund af denne type af tags popularitet er netop denne type af tag også meget tilgængelig. Derfor er det også nemt for din professionelle fagmand, at få fat i denne type tag hvis du ønsker det.

MEN som bekendt er der jo intet der er perfekt – og det opbyggede tag er ikke nogen undtagelse. Den helt store ulempe ved opbyggede tage er, at det ikke er særligt fleksibelt. Derfor kan denne type tag være mere modtagelig for at bevægelse i husets konstruktion.

Metaltag

Den anden type af tag vi vil gennemgå er metaltaget. Et tag lavet ud af metal har mange fordele, men en af de mest indlysende fordele er, at metaltaget er ekstremt holdbart. Et tag lavet ud af metal brister ikke i ekstremt vejr, men vil holde dig og dine kære tøre. Tagets holdbarhed vil således være omkring 50 år.
Ulempen ved at anskaffe sig et tag af metal er, at der er større tendens til lækager, hvis man sammenligner med andre typer af tage.

Nu håber vi, at du er blevet godt rustet, når du skal ud og kigge på nyt tag. Rigtig god fornøjelse!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *