Guide til valg af ejendomsmægler

En masse af de overvejende boligkøbere beslutter at gå ind for et køb uden at inkludere en købermægler i hele processen fra start. Med en dygtig købersmægler kan der således spares en masse penge, som oftest betales i form af provision. Købermæglere eller ejendomsmæglere er derfor værdifulde at have med under hele købsprocessen. Du kan modtage professionel køberrådgivning og få viden om den prisvurdering, der er foretaget, og den passer til din økonomi.

huskøb2

I mange henseender bruges ejendomsmæglere til at færdiggøre en aftale. De kan fortælle dig mere om, hvor meget din bolig kan sælges for, og om prisvurderingen er i overensstemmelse med dine vilkår og betingelser. Dog er alle ejendomsmæglere ikke altid oprigtige eller ærlige og der kan så vidt muligt være tale om en bedrager, som tyr til unfair midler for at tjene hurtige penge. Det er derfor tilrådeligt at overveje, om en ejendomsmægler er den rette før, man beslutter at vælge en.

De enkelte faktorer der kan hjælpe dig med at vælge den rette ejendomsmægler er:

1. Omdømme

Den gode omdømme opnået af mægleren i det åbne marked bør bære en masse vægt for den endelige afgørelse. Du kan måle en ejendomsmæglers ærlighed ved at bede om en liste over klienter eller kunder, og derefter gå videre med at undersøge om ejendomsmæglerens arbejdsetik. Dette kan give dig værdifuld indsigt i firmaet og ejendomsmæglerne bag.

2. Status eller position

Positionen eller status for en ejendomsmægler kan måles ved eksempelvis placeringen af firmaets kontor eller ved at se nærmere på, hvilke typer af medarbejdere, der arbejder for firmaet. Et velorganiseret mæglerfirma indikerer, at der kan være gunstige tilbud og at firmaet er vellykket indenfor deres profession. Sådanne mæglere kan hjælpe dig, fordi de måske har et godt netværk eller tilbud, som passer med din finansielle situation.

3. Kontaktpersoner og netværk

Når du møder en mægler, vil det være klogt at tjekke kontaktpersonerne eller netværket tilknyttet denne mægler. En mægler med et kompetent og juridisk team kan hjælpe dig med at træffe de rette beslutninger i form af formaliteter eller andre vigtige gøremål – og hjælpe dig med at gøre dette uden fejl.

4. Tilbud og provisionssatser

Sørg for at din næste ejendomsmægler tilbyder provisionssatser, der er på niveau med markedsrenten. Nogle ejendomsmæglere tilbyder lavere priser for at lokke kunderne til sig til trods for, at deres ekspertise ikke er tilstrækkelig for netop dig. Det kan derfor være en god idé at undersøge mulighederne hos enhver mægler og om de enkelte tilbud er i overensstemmelse med deres ydelser og erfaring indenfor området.

KØBERSMÆGLER.DK
Søndersøvej 27
2820 Gentofte
Tlf: 30 40 80 70

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *