Det kan være dyrt at spare på tandlægebesøgene

Hvis du gerne vil have flotte tænder livet igennem, handler det om at passe godt på dem – hver dag hele året rundt og her blogger Tandklinik Stine Elkjær om netop dette. Du skal børst dine tænder to gange om dagen, hver dag, med en god fluorholdig tandpasta, og du skal børste i mindst to minutter hver gang. Derudover skal du bruge tandtråd eller mellemrumsbørster, der kan komme ind der, hvor tandbørsten ikke kan komme til. Og sidst, men ikke mindst skal du få tjekket tænderne regelmæssigt hos en tandlæge.

Hvor tit skal du gå til tandlæge?

Tandlæger anbefaler, at du får kigget tænderne efter med et regelmæssigt interval. Men hvad er regelmæssigt? Svaret er, at det varierer fra person til person. Og derfor skal du tale med din tandlæge om, hvor ofte du bør gå til kontrol. Det afhænger af, om du har problemer med dine tænder, om du let får huller i tænderne osv.

et smukt smil med regelmæssigt tandbørstning

Regelmæssige tandlægebesøg

I en travl hverdag, hvor der er meget, vi skal nå, og mange ting, vi skal bruge penge på, kan det føles fristende at spare på tandlægebesøgene. Særligt, hvis du hører til dem, der sjældent har problemer med tænderne. Men at spare på de regelmæssige tandlægebesøg kan ende med at være nogle dyrt sparede penge.

Når du går til tjek hos tandlægen, kigger han eller hun dine tænder grundigt igennem, og indimellem vil tandlægen faktisk opdage et hul eller en tandkødsbetændelse, som du ikke selv har mærket noget til – endnu.

Dyrt at spare

Hvis et hul i en tand for eksempel får lov at udvikle sig, inden der bliver gjort noget ved det, kan det ende med at gå helt ned i nerven, og så er det nødvendigt med en rodbehandling. Så er det pludselig mange gange dyrere, end et almindelig tandlægetjek ville have været. Og du har måske ovenikøbet haft smerter undervejs.

Du kan altså ende med en stor tandlægeregning, hvis du sparer på tandlægebesøgene. Og du kan stå med pludselige tandsmerter, fordi problemer i tænderne har fået lov at udvikle sig i alt for lang tid og så skal du tage til en tandlæge og bruge mange penge på få problemet lavt.

 

Find en tandlæge, du kan lide

Hvis grunden til, at du undlader tandlægebesøgene, er, at du ikke bryder dig så meget om din tandlæge, så er det vigtigt, at du finder en anden fremfor bare at undlade tandlægebesøgene.

Der er frit tandlægevalg, så du kan vælge lige den tandlæge, du foretrækker. Hovedsagen er, at du vælger en tandlæge og ikke bare stopper dine tandlægebesøg.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *