Behandlinger hos kiropraktoren

Ved dit første besøg hos en kiropraktor, vil han eller hun bruge en del tid på en samtale med dig om dit problem, dine smerter og symptomer, og hvordan problemet er opstået. Derudover vil kiropraktoren på Amager undersøge dig grundigt – og eventuelt røntgenfotografere dig, hvis det er nødvendigt – så han eller hun kan stille en diagnose og foreslå en plan for din videre behandling.

konsultation_kiropraktor

Forskellige former for behandling
Behandlinger hos en kiropraktor består af flere forskellige elementer. Den mest kendte behandling er den såkaldte manipulationsbehandling. Det er den, hvor kiropraktoren retter på funktionen i et led. Det giver en karakteristisk lyd – som et knæk eller et klik. Og det er netop behandlingen med knækket eller klikket, som de fleste har hørt om, når samtalen rundt om bordet blandt venner, kolleger og familie falder på kiropraktorbehandlinger.

Men kiropraktoren gør mere end blot at behandle med manipulation og knæk/klik. Kiropraktoren benytter sig også af manuel behandling, hvor han eller hun bruger sine hænder til at løsne de små led, der sidder mellem rygsøjlens led. Kiropraktoren behandler også muskler, sener og ledbånd. Den del af behandlingen hedder bløddelsbehandling.

Det er vigtigt at forebygge skader
Kiropraktoren bruger i høj grad sine hænder i behandlingen. Og meget kan klares med den manuelle behandling og med manipulationsbehandlingen. Men du skal også regne med, at du selv skal i gang med træning og øvelser for at blive helt rask – og for at forebygge, at problemet opstår igen.

Ved samtalen med kiropraktoren vil han eller hun spørge ind til dine kostvaner, motionsvaner og arbejdsstillinger. Information og rådgivning om forebyggelse af skader i dagligdagen udgør et stort element i behandlingen hos en kiropraktor. Mange skader og problemer kan nemlig undgås, hvis du for eksempel sørger for at tænke over din arbejdsstilling. Du kan blive mere bevidst om, hvordan du løfter rigtigt, du kan variere din arbejdsstilling, så du ikke sidder på en kontorstol hele dagen, men bruger et hæve-/sænkebord til at skifte mellem stående og siddende stilling osv. Der er altså meget, du selv kan gøre for at forebygge nye skader. Og det vil kiropraktoren tage en snak med dig om.

Behandling skal følges af øvelser og træning
Kiropraktoren vil uden tvivl foreslå en række øvelser og måske et træningsprogram, som du bør følge for at forebygge nye skader og for at helbrede de skader, du har lige nu. Øvelserne kan du typisk udføre derhjemme, mens træningen enten kan foregå som hjemmetræning eller på klinikken. Langt de fleste kiropraktorklinikker har egne træningsfaciliteter, hvor en kiropraktor eller fysioterapeut hjælper med træningen.

Nørrebro Kiropraktisk Klinik
Nordre Fasanvej 224
2200 København N
38 33 03 36

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *