Bæredygtigt badeværelse

Traditionelt set er badeværelset en stor energisluger – både med hensyn til varme, vand, og el. Samtidig er en lang række materialer, som vi ofte bruger, når vi bygger og indretter badeværelset, noget anstrengende for miljøet. Det behøver dog ikke forholde sig på denne måde. I denne artikel vil vi komme i ddybden med, hvordan man foretager en bæredygtig renovering af badeværelset.

renovering_badeværelse

Sådan behøver det ikke at være i dag. Hvis du afsætter tid til at undersøge muligheder for bæredygtige produkter og installationer, er det muligt at vælge installationer, som giver besparelser i forbruget. Når du indretter, kan du vælge produkter, som er godkendt miljømærkede. Glæden ved at have sørget for en bæredygtig løsning kan også give velvære.
Et koldt badeværelse er ikke en positiv oplevelse. Det er en stor regning på opvarmning heller ikke. Det første, du skal være opmærksom på, er at der er en god isolering i vægge, loft og gulv. Hvis du har mulighed for at lave gulvvarme, er det at foretrække, og her er det også en oplagt mulighed at etablere et solvarmeanlæg til at sørge for det varme vand.
Når vi ser på den største synder inden for forbrug i badeværelset, kan vi ikke komme uden om vandforbruget. Til gengæld er der en lang række muligheder for at gøre noget ved problemet. Langt de fleste producenter har udviklet installationer med fokus på mindst muligt forbrug af vand. Det gælder armaturer, brusere og toiletkummer. Vi bruger ofte store mængder vand på at finde den rette temperatur på vandet, når vi har åbnet for det. Et armatur med termostat til håndvask, bad eller bruser vil give en stor besparelse her. Eller hvad med et digitalt styret armatur til brusebadet, så du automatisk får den samme indstilling hver gang, du bader.
Du kan også vælge den helt store bæredygtige vand-løsning: Et regnvandsanlæg. Du samler vandet fra husets tag, og kan anvende det til toiletskyl og tøjvask.
Når vi har fokus på miljøvenlighed og bæredygtighed, kommer vi ikke uden om brugen af rengøringsmidler. Når du vælger materialer og inventar til dit badeværelse, kan du med fordel undersøge, hvilken form for rengøring og hvilke rengøringsmidler, det er nødvendigt at bruge. Der kan være stor forskel på behov for de skrappere midler. Brug af rengøringsmidler handler både om hygiejne og sundhed, og det gælder om at finde en balance, som giver god samvittighed.
Bæredygtighed handler også om holdbarhed. I mange år har vi vænnet os til en brug-og-smid-væk-kultur; men vi har nu mere opmærksomhed på, at vores inventar og byggeri ikke skal være forudbestemt til at skulle skiftes ud efter kort tid. Vælg derfor materialer, som er langtidsholdbare.

J. H. Totalentreprise ApS
Nyholms Alle 48
2610 Rødovre
Telefon: 7070 1822

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *