Frygt for tandlæger er meget udbredt, og stammer for mange mennesker fra en dårlig oplevelse med en tandlæge tidligt i livet. Der er sjældent tale om en grundløs frygt, hvilket gør det svært for folk med denne type angst at arbejde med den. Der er en misforståelse i befolkningen som er, at bedøvelse er dyrt og unødvendigt. Nogle gange vil folk endda blære sig med, hvor mange tænder de har fået fjernet uden bedøvelse.

tandlægeskræk

 

Hvis du aldrig hører det nogle andre steder, så lad mig forsikre dig om, at disse mennesker får bedøvelse når de er hos tandlægen. Møder du nogen som rent faktisk har fået lavet fyldninger eller andre behandlinger uden bedøvelse, er historien nemlig en helt anden. Ofte fortæller de historier om umenneskelig smerte, efterfulgt af mange års frygt og angst for tandlæger. Efter mange år hvor tandlægen er blevet undgået som pesten, skal der så laves seriøse indgreb, som igen forstærker frygten. Nemmest ville det være, hvis alle tandlæger bedøvede ordentligt og kerede sig for deres patienters velbefindende. Desværre er det ikke altid tilfældet, men du kan sagtens undgå disse tandlæger.

Det eneste du skal gøre er at være ærlig omkring det. Spørg tandlægen om der er mulighed for at du kan blive bedøvet, og måske få mere hvis det begynder at gøre ondt under behandlingen. Trækker tandlægen på det, og forsøger at fortælle dig at det er unødvendigt, så finder du bare en anden. Især i hovedstaden er der rigtig mange klinikker.

Du kan bogstaveligt talt finde en tandlæge ved Enghave Plads hvis du er utilfreds med din tandlæge i København V. Det samme gælder hvis du har børn. Hvis du selv var ude for ubehagelige behandlinger hos skoletandlægen, kan det måske være en god idé at lytte, hvis dine børn fortæller dig, at de er bange for børnetandlægen. Ved at flytte dem koster det selvfølgelig penge, men det kan måske spare dem for et helt liv med tandlægeskræk.

Smerte er en af de værste faktorer når det kommer til tandlægeskræk. Lad ikke nogen fortælle dig, at du bare skal bide det i dig. Hvis din tandlæge ikke vil hjælpe dig med angsten, så se dig om efter en bedre tandlæge.

Enghave Tandklinik
Enghavevej 61
1674 København V
Tlf. 70 88 54 82

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *